torsdag 18 december 2008

Namn problemet

Att hitta ett namn till sitt nyfödda barn är ju som sagt inte det lättaste. Vi var lite försiktiga med just vad vi skulle döpa vår lilla flicka till, hade ett tag "nästan" bestämt oss för Ellen. Problemet var när vi första gången såg henne så var det ingen Ellen. Namnet Alice dök bara upp i mitt huvud en natt på BB när vi låg och pratade. Verkade bra och växte ju mer vi tänkte på det. Nu funderar vi däremot på vad för andra namn hon ska ha...men inget är säkert än.

Såg en artikel på den förträffliga *ironi* tidningen aftonbladet om namn. Nu var det ett par som döpt sin son till Adolf Hitler. Kan ju lite smått undra vad dessa tänker med? Jag kan köpa så mycket som att ett namn bara är ett "namn" och kanske bör man försöka avdemonisera vissa saker som är tabu. Men att inte bara döpa sin son till Adolf (som också kan sticka i ögonen) utan även Hitler är väl nog att gå över gränsen. Ett barn ska trots allt leva med sitt namn för resten av livet och då tycker jag att föräldrarna gör barnet en björntjänst med ett namn som detta. Detta enbart för att de ska på någotvis vara "rebeller" mot samhället. Klart som fan att konditoriet inte ville skriva "Adolf Hitler" på tårtan, och det är en reaktion som kommer att förfölja detta barn för resten av livet. Så för vem döper man sitt barn? För sig själv eller för barnets skull?

Kan dock tilläggas att paret i detta fall hävdar att de inte är rasister och att alla hakkors hemma hos dem enbart är "solkorset" som står för fred och balans. Jag vet att svastikan inte är förknippat med Nazismen i grunden, men de har även döpt sina döttrar till Joycelynn Aryan Nation och Honszlynn Hinler Jeannie.....inte rasister?...yeah right!

2 kommentarer:

Sara sa...

Ja, ni kanske skulle överväga Josefina Stalin Lorentzon?
Ibland kan man med rätta sura över den svenska namnlagen, men uppenbarligen klarar inte vuxna människor av den amerikanska anarkin på området heller...

Johan sa...

Som du skrev på din blogg så verkar det ju finnas Idioter överallt. Einstein hade nog rätt i att det bara finns två saker som är oändligt, universum och människans dumhet...