torsdag 30 juli 2009

Svenska postsystemet

Läste detta på Aftonbladet, en liten tragisk historia om ett paket som fick mig att dra på smilbanden. Synd om personen, men känner som att det lite är vår svenska post i ett nötskal. Själv har jag beställt ditt och datt från obskyra utländska länder. Dock verkar det som allt mer eller mindre stannar upp direkt paketet hamnar inom svenska gränsen. Nu förtiden kan man ju spåra paketet via nätet och på så vis se vart det befinner sig. När jag beställde saker från Japan så blev varorna skickad på flyg samma dag och två dagar efteråt befann sig paketet på Arlandas terminal efter att ha mellanlandat i Tyskland. Då tror man att paketet rimligen borde dimpa ned i brevlådan dagen efter, eller möjligen en AVI dagen efter det. Men nej, det tog paketet en hel vecka att transporteras från Stockholm till Umeå. Vart ligger logiken här egentligen? Det tar ett paket 2 dagar att transporteras över halva/hela världen, men de ynka milen inom vårt avlånga land tar en hel vecka?

4 kommentarer:

Wire sa...

Dyrt är det också, både med paket och vanliga brev. De får passa sig så de inte blir helt utkonkurrerade en dag. ;)

Johan sa...

Tror du man får postmaffian efter sig om man startar ett eget "post" företag?

Menar, ordet "Postal" kommer ju ifrån postarbetare i New York som demonstrerade och gick allmänt bärsärk....

Sara sa...

Jag väntar ett paket sedan slutet av juni från shirtstore i Malmö. Det har enligt posten befunnit sig i legendariska Ånge (fastnar inte allt där?) sedan den 20 juli men nu vet ingen längre vart det är, fick jag veta idag. Underbart, inte sant?

Johan sa...

Jo verkligen, svenska posten i ett nötskal. Är ju nästan komiskt hur vår postkommunikation funkerar i ett "kommunikations samhälle"