måndag 2 november 2009

MMA goes mainstream

Är väl ganska klart vid det här laget att MMA är här för att stanna. Igår gick det ett avsnitt i Svt Sportspegeln om sporten. De hade några inslag från Superior Challenge som gick i Stockholm i helgen och en liten panel diskussion. I överlag tycker jag det var ett rätt bra inslag. Jonas skulle vara den "kritiska" i diskussionen sa förvisso att han själv inte tyckte om det. Men samtidigt så förkastade han det inte heller, utan la det mer åt vad som var smak och tycke. Omar på andra sidan hann tyvärr inte säga så mycket och det är synd då han är intelligent. Men i överlag ett bra inslag som visar att vi i Sverige också börjar ta sporten på allvar. Inslaget finns att se här



På tal om Superior Challenge, så gick vår egen umebo Tor Troéng mot UFC veteranen Mark "the wizard" Wier. Tor som var magsjuk på matchdagen lyckades i alla fall sno åt sig en seger. Här med så tror jag att blickarna från UFC snart riktas åt Tors håll. Men först måste han ta sig igenom matchen i Battle of Botnia 2 den 12 november här i Umeå. Förövrigt så har jag börjat läsa Gustav Didrons blogg, han är en annan fighter från Umeå som skriver en del om vad som pågår innan för dörrarna på Renyi. Det är intressant, och dessutom är bloggen jäkligt rolig, rekommenderas varmt att läsa. Vem visste att Tomas Bäcks hund tex hette Traktor???

Jag och en kompis var iväg och skulle köpa biljetter till Battle of Botina 2 igår, men enligt Ålidhem på ICA så var inte biljetterna släppt än? Konstigt, då det står på Battle of botnina sidan att det ska gå att köpa "as we speak". Tror det är muppar som jobbar på ICA där borta, ska försöka ta mig till Budo Fitness senare idag. Där borde man få någon klarhet i alla fall. (och antagligen biljetter också)

Inga kommentarer: